TEKİRDAĞ’ın Çorlu İlçesine bağlı Misinli Beldesinde faaliyet gösteren bir tekstil fabrikasının deposunda yangın çıktı. İtfaiye ekiplerinin yaklaşık 3 saat süren çalışmalarıyla kontrol altına alınan yangında büyük çapta maddi hasar meydana geldi.
Yangın, saat 23.00 sıralarında Çorlu İlçesine bağlı Misinli Beldesindeki Özşah Örme Sanayi A.Ş.’nin kumaş deposunda meydana geldi. Yaşanan ekonomik kriz nedeniyle 3 gün önce bayram sonuna kadar çalışmalarını durduran ve 400 çalışanını bayram süresince ücretsiz izne ayıran fabrikanın kumaş deposunda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Depodan alevlerin yükseldiğini gören fabrikanın güvenlik görevlileri hemen itfaiye haber verdi. Olay yerine ulaşan Çorlu Belediyesi itfaiye ekipleri yangına müdahalede yetersiz kalınca Lüleburgaz, Babaeski ve İstanbul’dan takviye itfaiye araçları geldi.
Yaklaşık 30 itfaiye erinin görev yaptığı yangın yaklaşık 3 saat süren çalışmaların ardından kontrol altına alındı. Yangında kumaşların bulunduğu iki deponun büyük bir bölümü yandı. İtfaiye ekipleri ise soğutma çalışmalarını sabah saatlerine kadar sürdürecekler. Jandarma ekipleri ise yangınla ilgili soruşturma başlattı.